fbpx

Схилімо голови в пошані

Війна з росіянами щодня забирає на небеса найкращих синів і дочок. Щодня ми чуємо про непоправні втрати серед наших захисників. Така ж сумна звістка не оминула Рівненський ліцей «Елітар», адже пішов у небуття за волю України наш випускник Сергій Савчук.

Один із найкращих учнів нашого закладу, Сергій не зміг лишатися осторонь після вторгнення російської навали і вступив до лав захисників України. Правду кажуть, шляхетна людина шляхетна у всьому. Бо слід бути там, де тебе потребують найбільше. Саме такий девіз мав за життя Сергій.

З ліцейної лави Сергій відзначився активною власною позицією, брав безпосередню участь у громадському житті ліцею, відзначався діяльністю в учнівському самоврядуванні, спортивному житті закладу освіти, багато читав, цікавився розвитком та досягненнями науки і техніки, неодноразовий учасник та призер конкурсів Малої академії наук, відзначився своєю відданістю рідній країні. Скромний, веселий, товариський, стриманий, врівноважений, розсудливий, дисциплінований, самостійний, мав авторитет та підтримував дружні стосунки з товаришами. Після закінчення військової кафедри у складному для країни 2014 році його призвали на службу до прикордонних військ. Тут прослужив півтора року, патрулював вздовж державного кордону, іноді за одне чергування проходив понад 25 кілометрів!

Коли ж повернувся до мирного життя, продовжив роботу технічним директором ТОВ-Фірма “Сілвер”. Та вже у квітні 2022 року Сергія знову призвали до лав Збройних сил України. Чесний, іноді аж занадто, як кажуть рідні, справедливий, але водночас дружелюбний, комунікабельний Герой України вражав усіх своєю усмішкою та вдачею. Проте не судилося тішити рідних і близьких, не судилося ще дивитися на небо довгі роки…

Командир взводу, старший лейтенант 30-річний Сергій Савчук загинув 21 січня під час ведення бойових дій в районі Соледару на Донеччині… У Сергія залишились чотирирічний син, дружина, батьки, брат та дві сестри… Поховали його 27 січня у Рівному на кладовищі “Нове”.

Загиблі за волю України вічні у житті своєму… Їм не знана смерть… Саме ці мужі є фундаментом нації. Їхня кров, землею всотана, набуває нездоланного гарту. Силу такого духу неможливо підкорити і знищити.

Оксана Бондаренко, учитель української мови та літератури

Олег Желюк, директор ліцею «Елітар»

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email