fbpx

Крок у науку

Багато років продовжується співпраця Рівненського природничо-математичного ліцею «Елітар» із науковцями фізичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Цього разу на межі 2021 та 2022 року в гості до ліцеїстів завітав випускник університету Данило Бабіч.

   Рік тому після навчання в університеті Франції Данило Бабіч отримав науковий ступінь PhD. PhD або Doctor of Philosophy – це вчений ступінь доктора філософії або інших спеціальностей, що не стосуються самої філософії, але об’єднують сукупність ряду наук. Така науковий ступінь визнаний у країнах Європи, Америки та в більшості країн світу і відповідає прийнятому у нас ступеню кандидат наук або доктор. Зараз Данило працює у Швейцарії, де проводить експерименти на лінійному прискорювачі елементарних частинок.

   Під час зустрічі зі здобувачами освіти та педагогами ліцею у своєму виступі Данило розповів про сучасні тенденції розвитку геометричної,  хвильової та квантової оптики. Він провів ряд цікавих демонстрацій та експериментів із використанням оптичних приладів і лазерних засобів.

   Така співпраця між освітніми закладами надає можливість ліцеїстам, які цікавляться сучасною наукою, бути обізнаними з її передовими досягненнями, а також право зарахування на фізичний факультет до Київського національного університету ім. Т. Шевченка на пільгових умовах.

Директор ліцею «Елітар»

к.н. О. Желюк

Крок у науку 04.01.2022 — Google Фото

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email