fbpx

БЕЗПЕЧНА ДОРОГА –БЕЗПЕЧНА КРАЇНА

17 листопада в Рівненському ліцеї «Елітар» проведено єдиний національний  уроку  «Безпечна дорога додому» в рамках  проекту «Безпечна країна». Для учнів 8-11 класів на виховних годинах проведено цікаві та змістовні заходи з правил дорожнього руху. У конкурсі малюнків учні представили плакати, малюнки, кросворди з візуалізацією основних правил для пішоходів,  велосипедистів, водіїв. З  активними учасниками дорожнього руху – велосипедистами, мотоциклістами, автосамокатчиками переглянуто відеофільми про правила та законодавчі норми, які визначені та діють в Україні для цієї категорії водіїв, а також відповідальність учасників дорожнього руху при створенні аварійних ситуацій. Учні долучилися до тестувань з правил безпечного руху на платформі «На Урок», а також створювали свої опитувальники та тести на знання основних дорожніх знаків, які діють в Україні.

Надія Желюк, класний керівник 11 фізико-математичного класу

Безпека на дорозі – це безпека життя

Такий постулат життя повинні розуміти всі: і дорослі, і діти, адже від цього залежить наша безпека! Тим паче, незнання правил безпеки дорожнього руху не звільняє від …смерті. Лише ми самі відповідаємо за власну безпеку. Тому нагадати про правила поводження на дорозі ніколи не є зайвим.

У рамках національного проекту «Безпечна країна» 17 листопада 2023 року Рівненський ліцей «Елітар» долучився до проведення єдиного національного уроку «Безпечна дорога додому». Метою заходу стало поглиблення знань учнів про правила пішохідного руху, світлофори та їх призначення; вивчення розпізнавати сигнали регулювальника, практично визначати безпечні місця переходу вулиці на шляху додому; розвивати вміння орієнтуватися на вулицях міста; виховувати культуру поведінки на вулиці.

Учні 10-БХ класу стали активними учасниками реалізації цього проекту. Ліцеїсти повторили правила дорожнього руху у формі квесту та вікторини,  інсценізували порушення правил безпеки на дорозі та переглянули тематичний мультфільм.

Важливо було допомогти зрозуміти вихованцям, що від дисципліни  на дорозі  залежить їхнє життя і здоров’я!

Бондаренко О.І.

Квест «Правила дорожнього рух»

17.11.2023 у рамках Тижня безпеки дорожнього руху з учнями 8 класу було
проведено квест «Правила дорожнього руху»
Метою заходу є розширювати знання учнів про дорогу як проїжджу частину,
про дорожню розмітку та пішоходний перехід; здадати правила поведінки у
громадському транспорті; сприяти формуванню практичних навичок
правильного переходу дороги, дотримання правил дорожнього руху;
розвивати пам’ять, логічне мислення, уміння міркувати і висловлювами
власну думку.
Учні із захопленням проходили квест за етапами: вибір однієї правильної
відповіді, завдання на послідовність надання першої допомоги, вибрати
твердження, що не можна робити при кровотечах, розв’язували кросворди і
інші цікаві завдання. І звичайно, на відмінно справилися із ними.

Віталія Заболотна, класний керівник 8ПМ класу.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email