fbpx

Шевченко – це бренд!

Ось уже понад два століття слово Шевченкове святе. Воно живе, суще, безсмертне… Воно актуальне навіть у ХХІ столітті… Навіть у час війни…

Цю істину усвідомлюють усі часники освітнього процесу Рівненського ліцею «Елітар», які в перші березневі дні вшановують  нашого Пророка – Тараса Шевченка. А хіба може бути інакше? Своїм словом він освятив нам дорогу, якою варто йти. Тому ми, його нащадки, впевнено торуємо свій шлях.

Готуючись відзначити пам’ятні дні, ми зіштовхнулися з перешкодою. Ворог уніс свої корективи. Дев’яте березня не стало днем пошанування нашого Генія в закладі. Проте чи можна нам заборонити це? Звісно ж, ні! Наступного дня, тобто 10 березня, навіть в укритті учні провели артмоб «Слово Шевченкове», декламуючи улюблені рядки з «Кобзаря». Усі охочі ліцеїсти долучилися, продемонструвавши свою національно-патріотичну позицію. Проста дошка з написом, зробленим саморуч, стала помістом для читання віршів. Уявна сцена… Уявний актовий зал… Проте не уявне слово Тараса! А палке та щире, яке віднайшло місце у самісінькому серці молодого покоління! Упевнена, що наші учні візьмуть за правило, за закон жити так, як заповідав Тарас Шевченко!

О. Бондаренко    

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email