fbpx

Це наш біль, наша скорбота, наша Голгофа

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни.

   Зараз щороку Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932–1933 років. Цінними історичними джерелами є свідчення очевидців подій. Вони часто красномовніші і переконливіші за статистичні дані, бо люди говорять про свої долі і життя своїх близький.

   З метою гідного вшанування жертв Голодомору, 26 листопада 2021р. в 11 фізико-математичному класі природничо-математичного ліцею «Елітар» проведено виховну годину «Збудуймо пам’яті негаснучий собор». Учні переглянули відеоспогади очевидців Голодомору. Після перегляду вони ділилися своїми враженнями та відповідали на запитання:

  • Як ви вважаєте, чому автор свідчень погодився поділитися своїми спогадами?
  • Чи всі люди, хто пережив трагічні події, охоче розповідають про них?
  • Якими словами оповідач описує 1932–1933 рр.?
  • Про які методи боротьби з колективізацією згадує свідок подій? Як ви вважаєте, чи були вони дієвими?
  • Що допомагало людям вижити в часи голоду?
  • Якими мають бути уроки Голодомору 1932–1933 рр. для сучасних українців?

   Одинадцятикласники запалили свічку і хвилиною мовчання вшанували пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

   Такі заходи допомагають сформувати в ліцеїстів національні цінності, надають можливість відчути себе відповідальним за долю своєї країни.

   У суботу 27 листопада учнівська молодь та батьківська громада доєднається до молебню, який відбудеться на території Свято-Покровського кафедрального собору.

   Р.S. Ліцеїстам було рекомендовано переглянути короткометражний фільм «Червоне намисто», художні фільми «Поводир, або Квіти мають очі», 2014р, «Хайтарма», 2013р., документальний фільм «Будинок «Слово», 2017р..

Ірина Пальчевська, класний керівник 11-ФМ класу

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email