fbpx

У мові – святість

Причастилися до повноводого джерела мови, до її святості всі учасники освітнього процесу в Міжнародний день рідної мови Рівненського ліцею «Елітар». Свято традиційно відбулося 21 лютого. Кожен свідомий українець відчуває в цей день особливе таїнство – подих мови, що наповнює кожен наш порух, думку і серце.

Ліцеїсти активно долучилися до святкування, підготувавши артмоб «У мові – святість». Вони з превеликим задоволенням цитували улюблені рядки про мову. Відрадно, що до заходу долучилися учні 8, 9, 10 та 11 класів.

Учні-художники створили колаж «Духовний скарб нашого народу», де передали своє бачення мистецького втілення мови на полотні.

Учні старших класів (10-11) долучилися до написання есе «Народ мій є! Народ мій завжди буде!», у якому кожен по-своєму потрактував значення мови, традицій, історії у житті нашого етносу.

Учні 11-х класів підготували та провели інформативні хвилинки про запровадження свята Міжнародний день рідної мови, ознайомивши всіх ліцеїстів з історією його виникнення.

Ліцеїсти 9-х класів долучилися до мовного граввікону «Слова, що нас збагачують». Учні поділилися своїми знаннями з усіх розділів й усвідомили, що рідну мову варто вивчати все життя.

Наша мова – це наша святість. Наша мова – наша минувшина, наше сьогодення і наше майбутнє. Мова – це запорука існування народу у віках. Захищаючи мову, ми захищаємо себе.

О. Бондаренко

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email