fbpx

День Державного Герба України

19 лютого в Україні відзначають День Державного Герба. Саме цього дня 1992 року Верховна Рада затвердила своєю постановою Державний Герб незалежної України.

Ним став золотий Тризуб на синьому щиті – символ українців ще з часів визвольних змагань ХХ століття. Він має статус малого герба та є головним елементом майбутнього великого герба.

У ХХ столітті Тризуб став символом боротьби українців за незалежність. Радянська тоталітарна система таврувала його як «націоналістичний знак», використання Тризуба заборонялося, «винуватців» жорстоко карали.

Російська агресія у Криму 2014 року розпочалася зі знищення Тризуба як маркера української ідентичності. Під час повномасштабного вторгнення рф український герб відіграє важливу роль, як символ стійкості, героїзму та прагнення до незалежності, які демонструє весь український народ.

Ліцеїсти «Елітару» також долучилися до відзначення пам’ятної дати, організувавши виставку художніх робіт із зображенням малого герба нашої держави. Проведено бесіди у 8-9 класах «Наш знак свободи», викладено цікаві факти та історія появи герба. 11 клас підготував інформаційне повідомлення.

Тризуб – символ нашої свободи!

вчитель історії Ольга Левчунець

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email