fbpx

Україна – територія гідності та свободи

Що для мене День Гідності та Свободи
Хотіли Україну потоптати,
Але вона піднялася – ЖИВА!!
Сказав Кобзар народу – повставати!
І до цих пір живуть його слова!

Марія Зубрій «Україна»

   21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Свято присвячене двом знаковим подіям в історії незалежної України – Помаранчевій революції та Революції Гідності.

   У цей день вшановують мужність та патріотизм українців, які стали на захист демократії.

   З метою належного відзначення Дня Гідності та Свободи, утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні на початку ХХІ століття, а також вшанування патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013- лютому 2014 роках постали на захист нашої держави, її європейського вибору, сприяння подальшого зміцнення патріотичного духу в суспільстві та формування в учнів ідей демократії та почуття національної гідності в 11 фізико-математичному класі природничо-математичного ліцею «Елітар» проведено урок-мужності в онлайн форматі.

   Ліцеїсти переглянули та обговорили документальний фільм «Відчуття Майдану», який складається з унікальних архівних кадрів, знятих hromadske під час Революції Гідності. Кінострічка супроводжується музичними треками гурту Dakh Daughters. Спеціально для проєкту мисткині записали трек на вірші Юр Іздрика про Революцію Гідності.

   Учні відповіли на запитання: «Що ти знаєш про Революцію Гідності?», використавши матеріали Національного музею Революції Гідності, згадали сумні події.

   Одинадцятикласники вшанувати цих героїв хвилиною мовчання.

   Такі заходи допомагають сформувати в ліцеїстів громадянську самосвідомість.

   Молоде покоління має розуміти значення власної гідності, необхідності боротися за неї, навіть якщо для цього доведеться заплатити високу ціну. І завжди пам’ятати про громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, які відстояли демократичні цінності, національні інтереси та європейський вибір України.

Ірина Пальчевська, класний керівник 11-ФМ класу

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email