fbpx

За наснагою – до театру

Рівненський державний обласний академічний музично-драматичний театр – обличчя культури Рівного, міста театрального. У часових координатах він театр-учитель, театр-вихователь, театр-психолог. Театр несе людям живе слово у найвиразнішому його звучанні, змушує задуматися над сутністю буття і закладає в душі фундамент Істини, Добра, Любові.

         26 квітня восьмикласники Рівненського ліцею «Елітар» та їхні педагоги, відвідавши театр, набралися снаги від побаченого на сцені, укотре мали можливість поцінувати самобутню й невтомну працю Артиста, Хореографа, Режисера, музиканта й усіх інших працівників, завдяки яким відбувалося це священнодійство. Усі глядачі були заворожені.

         Гуцульщина, гармонія природи і людей, між якими є й міфічні істоти, світ, схожий на казку, таємничий і цікавий, — усе це ми бачили у виставі «Тіні забутих предків» М. Коцюбинського. Звичаї, традиції, обряди, самобутність гуцулів відтворена талановитими акторами – заслуженими артистами, народними артистами і зовсім юними (бо для виконавиці ролі маленької Марічки це була прем’єра її виступу). Під час антракту ми поспілкувалися із дочкою заслуженого артиста України Станіслава Лозовського, яка розповіла нам про нього.

         Дійство на сцені закінчилося, а ми не поспішали виходити, стоячи аплодували – дякували за прекрасну виставу.

Ольга Левчунець

Галина Бандюк

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email