fbpx

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО ЧАСУ

Щоб навчити ліцеїстів діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій в умовах військового часу, 14 квітня 2023 р. у закладі освіти відбувся  День цивільного захисту в рамках тижня безпеки дитини.

Учні та педагогічний ліцею  удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність вміло і чітко діяти , щоб захистити своє здоров’я та життя.

Вранці ліцеїсти зібрались на подвір’ї закладу освіти на урочисту лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту.

На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли учням про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечного предмету, про правила поведінки на водоймах

Протягом дня учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; виставки плакатів, стіннівок, малюнків; практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри.  

Завершальним етапом була евакуація ліцею де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій (виявлення вибухонебезпечного предмету), а також учасники навчального процесу ознайомились із цікавою лекцією  разом з працівниками ГУ ДСНС України в Рівненській області з тем: «Мінної безпеки», «Пожежної безпеки» та «Домедичної допомоги».

         День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті, особливо зараз коли наша Країна перебуває в стані війни.

Роман Данилюк, начальник штабу ЦЗ,

 заступник директора з НВР.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email