fbpx

День Героїв Небесної Сотні

День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування їх подвигу. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані Незалежності в Києві відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача…» в обробці Пікардійської Терції.

   Герої не вмирають. Вони живуть у наших спогадах, увіковічені у скульптурах, стелах, їх іменами називають вулиці, школи. Про героїв пишуть книги, вірші, спогади, а в їх сім’ях за ними сумують близькі та рідні. Рівненських героїв Небесної Сотні знають усі рівняни, адже пам’ятна дошка на їх честь встановлена в центрі міста. Сюди приходять з квітами, лампадками щоб згадати та помолитися за душі тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення і вже з небес продовжує оберігати нас.

   Щорічно в Рівненському природничо-математичному ліцеї «Елітар» учні теж долучаються до цієї пам’ятної дати своїми цікавими проектами та флешмобами. Так, напередодні 20 лютого, учні 9 фізико-математичного класу організували інформаційний дайджест про Героїв Небесної Сотні  – створили проекти засобами сучасних інформаційних технологій, у яких відобразили цікаві фото  з  життя Рівненських героїв, розповіли про їх життєвий шлях, мрії та сподівання, які не здійснилися. А на уроках літератури писали про них твори,  розповідали про них своїм друзям та близьким.

   Герої не вмирають!

Надія Желюк, класний керівник 9 фм класу

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email