fbpx

Вітаємо юних науковців-програмістів

Упродовж багатьох років, в січні, після завершення зимових канікул, ліцеїсти долучаються до обласних олімпіад та конкурсів МАН, які охоплюють понад 10 відділень та секцій.  Починаючи з 17 січня 2022 року на базі Рівненського природничо-математичного ліцею «Елітар» відбувалися захисти І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН у відділеннях фізики, хімії, біології, історії, медицини та комп’ютерних наук. Спостерігається тенденція до щорічного збільшення кількісті учасників конкурсу у відділенні комп’ютерних наук, яке охоплює шість секцій. В першу чергу це зумовлено стрімким розвитком інформаційних технологій та їх вплив на сучасну молодь. А другий фактор – це актуальність професій ІТ-галузі, особливо це стосується технологій  Web 2.0., яка в останні роки лідирує на ринку професій, зокрема і в країнах Європи, США. Саме сьогоднішні учні будуть через 8-10 років новими ІТ-спеціалістами, тому уже з шкільної парти пробують свої навички та вміння створювати алгоритми та програмувати, використовувати сучасні візуальні середовища програмування для реалізації своїх креативних ідей та експериментів.

   Для ліцеїстів це черговий етап змагань, по особливому він проходив в умовах карантину, коли виступи проводилися у дистанційному режимі. Для участі необхідно було представити постер, власний проєкт, і звісно виступ та відпповіді на питання членів журі. Приємно, що серед активних учасників є учні ліцею «Елітар» 9-11 класів. Успішно виступили, представили роботи та отримали найвищі нагороди – Дипломи І ступеня – Денис Грабовський, Євгенія Баранович, Дарина Волкова, Станіслав Полеха, Дмитро Орлов. За Дипломи ІІ ступеня змагалися – Тетяна Грицак, Максим Невірковець, Андрій Гринчук, Анастасія Катеринчик, Юлія Безфамільна, Ілля Петраковський, Роман Малімон, Дарина Лабуренко. А Дипломи ІІІ ступеня вибороли учні Сергій Шматко, Марія Кукуруза, Аміна гопчак, Наталія Пешевець, Кузьма Хаврук, Андрій Павленко, Богдан Кухарчук, Іванна Мороз, Олександр Шроль, Максим Монах, Яна Бігун, Олександра Мельничук

   Вітаємо усіх  переможців та учасників І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН у відділенні комп’ютерних наук з чудовими результатами. Учасникам ІІ обласного етапу бажаємо нових звершень та  успіхів.

Надія Желюк, учитель інформатики Рівненського природничо-математичного ліцею «Елітар»

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email