fbpx

Вітаємо найкращих інформатиків

Всеукраїнська олімпіада з інформаційних технологій одна із самих «молодих» олімпіад в історії олімпіадного руху України, різновид учнівських змагань, що проводиться на учнівському просторі, покликаний зоохотити учнівську молодь до вивчення основ роботи з прикладними офісними програмами. Стартувала олімпіада зовсім недавно – у 2012 році, її логотип зображений на сторінці.  Упродовж 10 років учні 8-11 класів з усіх куточків України  долучалися до спільноти юних знавців програм пакету Office. У 2021 році відбулася десята очна олімпіада, адже у 2020 році не всі області мали змогу організувати проведення усіх етапів олімпіади у зв’зку із пандемією корона вірусу Covid-19.

   Правила участі та представництво складу команд у 2021 році змінилися, адже відбулася територіальна реформа, а разом із цим утворилися нові територіальні громади. Для участі у І етапі запрошувалися усі бажаю ліцеїсти. До наступного, міського етапу, проходили по одному представнику від класу ті учні, які набрали найбільшу кількість балів серед кожного класу. А з усіх претендентів журі відбирало найкращі до ІІ, районного етапу.

   У склад команди від Рівненського міського ліцею на ІІ районний етап увійшли учні Андрій Зарічнюк, Володимир Козак, Богдан Вихованець та Дмитро Орлов. Усі ліцеїсти продемонстрували успішні результати та вибороли Дипломи переможців. Для учасників були запропоновані завдання на створення презентації в редакторі Microsoft PowerPoint. Математичні розрахунки та обчислення учні виконували в табличному процесорі Microsoft Excel. Складні процеси обробки баз даних, створення запитів, звітів та форм учні виконували у програмі Microsoft Access. Для усіх учасників завдання були однакової складності. Андрій Зарічнюк виборов І місце серед учнів 8 класів. Дипломи ІІ ступеня отримали Володир Козак серед учнів 9 класів та Богдан Вихованець серед  десятикласників. Дмитро Орлов отримав Дпло ІІІ ступеня. До наступного ІІІ обласного етапу у склад команди Рівненського району увійшли Володир Козак та Богдан Вихованець.

   Вітаємо усіх переможців Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій та бажаємо нових перемог у наступному – обласному етапі олімпіади!

                                                                              Надія Желюк, учитель інформатики

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email